05
mrt

Uw ogen verdienen beter dan de drogist

Deze week luidde de Nederlandse Unie van Optiekbedrijven de noodklok. De organisatie maakt zich zorgen over de kwaliteit van de oogmetingen in Nederland. Steeds meer goedkope aanbieders nemen een loopje met de kwaliteitseisen.

In vrijwel heel Europa mogen alleen gediplomeerde oogartsen, optometristen of opticiens oogmetingen doen maar in Nederland mag iedereen dat.

Uw ogen verdienen beter.

Een goede oogmeting bestaat uit veel meer dan een pre-scan met de computer. Die gebruiken wij alleen voor een eerste indicatie waarna we een subjectieve oogmeting doen, de samenwerking tussen uw ogen testen en zorgvuldig bepalen hoe de glazen in uw nieuwe bril gemonteerd moeten worden. Het onderwerp haalde zelfs het NOS Journaal en dat is maar goed ook want uw ogen zijn echt te kostbaar om aan beunhazen over te laten.