11
jan

Wat is ‘Hot’ in en wat is ‘Not’ in 2018

Wat kan wel en wat kan niet meer in 2018. Het begin van het jaar is altijd een goed moment voor mooie lijstjes met wat wel en niet (meer) kan. Ook in onze branche. De trendwatchers van NanaWoody&John hebben het allemaal even op een rijtje gezet.

Nana Woody and John eyezine Wat is in en wat is out in 2018

 

 

 

 

 

Bril en montuur trends 2018: Hot & Not

  • Acetaat blijft natuurlijk een mooi materiaal om brillen van te maken en biedt ontwerpers heel veel kansen maar na de overkill in de afgelopen jaren zijn we een beetje acetaat-moe. En als het dan toch acetaat wordt, kies dan voor een eco-verantwoorde versie die beter afbreekbaar is.
  • Bij vintage hoorde dikke randen en veel materiaal. Nu zien we het tegenovergestelde met dunne randjes en minimalistische ontwerpen waarbij zo weinig mogelijk materiaal gebruikt wordt.
  • De zonnebrillen waren groot en zelfs oversized maar Rihanna, gevolgd door een legertje social influencers, introduceerde de super kleine en strak gesneden matrix sunnies.
  • Vergeet de pilotenbrillen en kies voor een achthoekig model.
  • Een zonnebril op de piste of sowieso tijdens het sporten, kan echt niet meer. Op de piste draag je een goggle én een helm en op de fiets of tijdens het golfen, draag je een sportbril.
  • Blanke transparante glazen zijn, zeker in combinatie met minimalistisch design, een beetje saai dus kies voor een tintje in je brillenglazen en een instant retro gevoel.
  • Schermen van TV’s, computers, tablets en telefoons stralen schadelijk blauw licht uit dus kijken zonder bescherming is geen optie meer. Je beschermt je ogen vanaf nu met een bril met glazen die het blauwe licht filteren. Ook voor niet brildragers dus!
  • Veel brildragers hebben maar één bril en hooguit een oud exemplaar als reservebril. Jammer want met de huidige technologie zijn meerdere brillen aan te bevelen. Een zonnebril op sterkte, een goede sportbril en een computerbril zijn zomaar een paar opties.
  • Fastfood is nooit goed maar zeker niet voor je ogen want die hebben vitamines en anti-oxydanten nodig om gezond te blijven. Dus eet gezond en hou je ogen gezond!
  • Het weinig aantrekkelijke design en de armetierige kwaliteit van de filmpjes zorgden ervoor dat de Snapchat brillen geen succes werden. Dit jaar gaan wij voor de Smith Lowdown Focus die je helpt om je te ontspannen en in de auto zelfs ongelukken kan voorkomen.