10
jan

JF Rey bril van acetaat: How it’s made

Heb je een mooie bril van acetaat en benieuwd hoe die gemaakt wordt. Het Franse merk JF Rey maakte een mooi filmpje: How it’s made!

Bekijk ‘How Acetate Eyewear Frames Are Made’, dat geeft een extra dimensie bij het passen van de verschillende JF Rey monturen bij ons in de winkel.

 

J.F.Rey wordt met de hand vervaardigd in verschillende fabrieken in de Franse streek Jura. De constructies van sommige modellen zijn bijna kunstwerken te noemen en het behoeft dan ook niet veel fantasie om te bedenken dat de productie van J.F.Rey monturen behoorlijk arbeidsintensief is. Bij de nieuwe modellen zullen veel spectaculaire kleurstellingen gebruikt worden. J.F.Rey staat al jaren bekend om exotische kleuren en is altijd trendsettend.

Het acetaat wat J.F.Rey gebruikt voor de producten wordt exclusief ingekocht en daarom alleen gebruikt voor het merk zelf. Ook bepaalde lakken zijn exclusief voor J.F.Rey. Zo gebruikt het merk een uniek soort “roestachtige” lak op verschillende monturen, die is geïnspireerd op de antisliplaag van snowboards. Sommige modellen passeren twee of drie fabrieken voordat ze geassembleerd worden. Allemaal met maar één doel: een zeer exclusieve hoogwaardige bril!